lördag 23 maj 2009

Bokmärken


Signe ska på dubbelkalas imorgon och eftersom det just nu är mest böcker på önskelistorna i klassen tyckte jag det var passande med varsitt bokmärke till tjejerna. Nu blir jag ju förstås tvungen att virka upp ett helt gäng bokmärken, så jag har till de kommande kalasen också.
Finns det fler än jag som älskar små projekt som blir klara på en dag? Jag är verkligen djupt imponerad över alla er som har mod och tålamod att ge sig på att virka filtar. Skulle gärna vilja ha en virkad filt, men jag tror att tålamodet kommer att tryta. Jag behöver omväxling för att tycka att det är kul.

fredag 22 maj 2009

Häxan Sytant har hittat kärleken! (+ liten tävling)

Häxan sytant behövde en ny altan. Hon ringde närmaste byggfirma och kolla in vilken hjälte som kom och fixade altanen åt henne. Hans egenskaper stämde förstås in exakt på hennes önskemål och det blev, förutom en ny fin altan, även kärlek vid första ögonkastet.

Lyckligtvis var hennes kärlek besvarad och han har nu flyttat in i hennes hus. Nu får vi väl se om det blir ett par småttingar också.
Ett stort problem!!! Snälla hjälp oss!!!
Sytantens byggare har inget namn!
Den av er som kan föreslå ett namn, som både sytanten och byggaren godkänner, belönas med en än så länge hemlig gåva.
Lämna ditt/dina förslag i en kommentar, glöm inte mailadressen om du inte har en egen blogg.

torsdag 21 maj 2009

Resepyssel

5 timmars tågresa kan bli lite långtråkigt utan handarbete. Detta blev resultatet!
Kasper önskade sig ett större Fåret Shaun, och visst blev den stor. Bara kroppen är lika stor som hela förra fåret. Betydligt enklare att virka med raggsocksgarn och virknål nr 4. Den här lär garanterat bli färdig fortare än den förra.

tisdag 19 maj 2009

Tjeckienresa

Nu är jag tillbaka!!
Jag har varit en hel vecka på resa med jobbet till Tjeckien. Min skola är med i ett EU-projekt som handlar om hållbar utveckling. Skolor från 6 olika länder deltar i projektet och turen för träff hade nu kommit till Krnov i Tjeckien (se pilen på kartan). Vi reste tre lärare och fyra elever, vi lärare bodde på hotell och eleverna bodde hemma hos tjeckiska familjer. Veckan var fantastisk men också väldigt jobbig med fullspäckat schema från tidig morgon till sen kväll. Vi fick knyta många nya kontakter och har med oss massor med inspiration och nya idéer hem. Det som visades upp från de andra skolorna var inte så mycket textilslöjd (förutom en del jättefina natursmycken) eftersom de tyvärr inte har så mycket slöjd i skolan ute i Europa. Det resulterade då förstås i många uppmuntrande och imponerade kommentarer om mina elevers arbete på temat återbruk, där de har sytt nytt av gammalt.
Veckan avslutades med en dags strosande i Prag, vilket verkligen var en upplevelse. En helt underbart vacker stad, även om de 28 graderna påverkade omdömet något!

Det enda direkt textila arbetet jag såg på den tjeckiska skolan var detta fantastiska tält som var en 18-årig barnskötarstudents examensarbete. Figurerna är kända från ett Tjeckiskt barnprogram.














Jag spenderade en del av veckan på att spana efter garner, tyger och textilt hantverk i butiker. Garner och tyger var det inte så mycket av men på marknaden i Prag hittade jag lite virkade saker. Äggen tyckte jag var ganska trevliga, fast nu är det ju ett tag kvar till påsk.

måndag 4 maj 2009

VAB-shopping









Idag är sonen sjuk och medans han sover passar jag på att spendera lite pengar. Jag har nu förhandsbeställt Mias amigurumibok ---- längtar SÅ tills den kommer :-)

Jag hittade även en nätbutik som säljer alla tänkbara säkerhetsögon! Har nu beställt både nosar och ögon i olika storlekar. Eftersom det skickas från USA lär det väl ta åtminstone ett par veckor innan det paketet kommer :-(

Men kan någon svara på varför Panduro inte säljer sådana ögon? Mina leverantörer till skolan har bättre utbud, men fortfarande ganska knapert.

Nu ska jag försöka hinna med att virka lite också innan han vaknar :-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin