söndag 27 september 2009

Kaninflickan "Love-Lie"



Den här lilla kaninflickan är söt, kärleksfull och omtänksam, men under den mjuka ytan gömmer sig kanske en hemlighet...



Den blivande lilla ägaren har en hårdrockande far. Hur ska detta gå?! Ska "Love-Lie" förbli mjuk och söt eller kommer hon att förvandlas till en nitprydd headbangare?



En tuff brud i lyxförpackning!!!

Höst-vinter-väska del 1


Veckans projekt har varit en väska som jag tänkt ha under höst och vinter. Modellen är den här från Garnstudio. Färgerna är inspirerade av min kära systers fina sommarväska, men jag har lagt till rött för att den ska matcha min nya röda jacka. Jag har använt samma garn (Alaska), virknål och randgenerator som till laptopfodralet och även här tänkte jag tova i tvättmaskinen. Över helgen har arbetet legat nere i väntan på att mer garn ska anlända med posten.

Fortsättning följer...

fredag 25 september 2009

Blinka lilla stjärna där...



En supermariostjärna som bokmärke har länge stått på Pysslans önskelista. Stjärnan virkade jag faktiskt redan i somras men bandet har inte kommit dit förrän nu. Sedan tidigare har hon ett Goomba-bokmärke, näst i tur får väl bli en flugsvamp.

Mönster till stjärnan finns hos Virkaholic.

lördag 19 september 2009

Laptopfodral del 4 - KLART!



Egentligen har det varit klart i nästan en vecka. Men pga en stressig vecka och problem att fota på kvällstid i mörker, har jag inte haft möjlighet att visa upp det förrän nu.



Det som saknades var ju blomman, pricken över i´et som även fungerar som knäppning. Jag tycker den blev väldigt lyckad efter tovningen. Mönstret till blomman hittade jag här på Garnstudio.



Passformen lyckades jag få till genom att töja den lite på bredden, dessutom fick jag klippa jack i sidorna och vika in och sy fast den delen som gjorde fodralet för stort på höjden.

Den här var verkligen rolig att virka och dessutom ett behagligt avbrott från amigurumivirkandet som kräver lite mer tankearbete och räknande av maskor.
Det får helt enkelt bli ett sådant här projekt till. Den här gången ska det bli en höstig väska som ska matcha min nya röda jacka.

lördag 12 september 2009

Laptopfodral del 3

TVÄTTAT OCH KLART!
Så här blev resultatet!
Nu saknas bara blomman till knäppningen!
Visst blev det som jag misstänkte, den blev för liten på bredden och för stor på höjden. Bredden löstes lätt med lite våld. Höjden däremot återstår att lösa. Än så länge har jag vikt ner kanten, som syns på bilden. Eventuellt tar jag till våld även här, med hjälp av saxen och gnuggar sedan med lite såpa runt den avklippta kanten.

Fortsättning följer...

Laptopfodral del 2

Färdigvirkat och dags för tovning. Det känns ganska nervöst får jag nog erkänna. Frågan är om proportionerna blir rätt. Just nu har jag känslan av att den blir för stor på höjden i förhållande till bredden. Tanken är att det ska sitta en stor blomma fram som banden ska knytas runt. Tyvärr tog det rosa garnet slut, så den får jag väl göra i efterhand.
Nu åker den i tvätten!!!

Fortsättning följer...

söndag 6 september 2009

Veckans skolarbete

Veckans planeringstid har till viss del gått åt till att tillverka inspirationsmaterial till slöjdsalen. Här en liten burk som kanske kommer att fyllas med sudd eller pennvässare. Den är virkad med dubbelt garn av märket Sunny som är ett kabeltvinnat merceriserat bomullsgarn. Ett perfekt nybörjargarn då det inte delar sig alls och det får en härligt glansig yta. Men det blev dock inte så nybörjarvänligt när det var dubbelt, det var ganska trögt och hårt att  virka.
Den klassiska gula lärarkalendern blev lite personligare med ett "lappat" tygomslag. Remsor sydda lite på sniskan kräver inte så mycket noggranhet och perfektion, som annars kan vara ett problem för många elever.
På insidan blev det extra fack för lappar man behöver hålla reda på. Organzaband med pärlor hjälper till att hålla reda på aktuella sidor.
Färgvalet är anpassat efter pennfacket jag virkade för ett par år sedan.  Även det är virkat av garnet Sunny.
Förlägger jag dessa nånstans lär det inte vara svårt för mina kollegor att reda ut vems det är :-)
Det känns onekligen lite lyxigt att spendera arbetstiden med sån´t här "hårt" arbete...
Jag trivs nog trots allt ganska bra med mitt jobb, nästa gång jag känner mig less på jobbet får jag ta och titta tillbaka på det här inlägget.

onsdag 2 september 2009

Tovningstest - Laptopfodral del 1

Jag behöver ett fodral för att skydda min lilla kära dator. Jag tänkte först att jag skulle köpa ett sånt där i dykardräktsmaterial, men det visade sig vara svårt att hitta i rätt storlek. Antingen är de på tok för stora eller så är de aningens för små.
Nu har jag insett att det är lika bra, för är man en virkbloggare måste man ju förstås ha ett virkat fodral. För att få det tillräckligt tjockt och skyddande tänkte jag att det vore bra att tova också.
Jag började med att sticka och virka några prover som jag tvättade i maskinen för att kolla kvalité och krympmån. Garnet heter Drops Alaska och alla prover är tvättade i 60˚ tillsammans med tre handdukar och tre tennisbollar.

Stickat med stickor nr 7.
Mormorsruta virkad med virknål nr 6
Den här blev jag inte så nöjd med så den valde jag genast bort.
Virkat med fm och virknål nr 6


Jag gillade både den stickade och den virkade kvalitén, men eftersom jag hellre virkar än stickar valde jag ändå virkningen. Ränderna har jag fått hjälp med av den här sidan.

Fortsättning följer...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin