torsdag 16 april 2009

Idag virkar jag hjärtan...

Jag har testat mönstret från MyGurumi. Min tanke var att det skulle vara en enkel grej för mina elever att virka. Det visade sig tyvärr att det var ett betydligt större projekt än jag hade räknat med. Jag får väl försöka hitta på en egen mindre variant. Men visst blev den fin och den hänger nu uppe i salen som inspiration.

6 kommentarer:

Viktoria sa...

Det måste vara kul att vara syslöjdslärare och få hitta på roliga saker som eleverna kan göra.

Vi fick alltid gör så tråkiga saker :( Inte konstigt att alla tyckte det var tråkigast i stan med syslöjd (jag tyckte också det, fast kanske inte riktigt lika mycket som alla andra)

Hoppas du hittar nåt annat fint dom kan virka som är lite lättare. Kanske nåt med mormorsrutor? Eller nån liten amigurumi, typ den här: http://www.roxycraft.com/crochet_gabu.htm det var min första amigurumi som jag gav mig på :)

Kram Viktoria

Häxan Sytant sa...

Jo, det mönstret har jag, ingen har nappat än, måste nog virka upp en som exempel. Däremot har jag två killar som har virkat "woody the owl" från samma sida. Den var också enkel.

Veronica Tingvall sa...

Fint blev hjärtat i alla fall. Jag älskade syslöjd när jag gick i skolan men jag är fortfarande bitter över att jag bara fick godkänt. det var bara en i klassen som fick vg. Anledningen var att jag inte var tillräkligt noggrann. Mina broderi-baksidor var inte så snygga och det är de fortfarande inte, men ärligt talat det är väl framsidan som räknas? ;-)

Hoppas du får en fin dag, det låter som ett riktigt kul jobb (och säkert ganska jobbigt,jag var musiklärare ett tag och jag har aldrig varit så trött efter jobbet men kul var det)
Kram/veronica

Häxan Sytant sa...

Snygga baksidor är ett påhittat trams av fina damer i början av 1900-talet. De hade väl inget annat att göra. Tittar man på baksidan av äldre broderier ser det ofta ut som ett kråkbo.
Jag hoppas verkligen att mina elever inte kommer att tycka så om min betygsättning när de blir vuxna. Jag jobbar iaf på det.

Rebecka sa...

Svar på din fråga: JA jag läser till textilfröken, är för tillfället ute på praktik i 10 dagar på en skolan med elever i klasserna 6-9. roligt, roligt! MVH Rebecka

Viktoria sa...

Våran slöjdlärare var också noggrann med baksidan, fast på den punkten så måste jag säga att min mormor och gammelmormor var värre... Jag kommer ihåg hur noga det var och jag förstod aldrig varför. Man ser ju aldrig baksidan :O

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin