onsdag 2 september 2009

Tovningstest - Laptopfodral del 1

Jag behöver ett fodral för att skydda min lilla kära dator. Jag tänkte först att jag skulle köpa ett sånt där i dykardräktsmaterial, men det visade sig vara svårt att hitta i rätt storlek. Antingen är de på tok för stora eller så är de aningens för små.
Nu har jag insett att det är lika bra, för är man en virkbloggare måste man ju förstås ha ett virkat fodral. För att få det tillräckligt tjockt och skyddande tänkte jag att det vore bra att tova också.
Jag började med att sticka och virka några prover som jag tvättade i maskinen för att kolla kvalité och krympmån. Garnet heter Drops Alaska och alla prover är tvättade i 60˚ tillsammans med tre handdukar och tre tennisbollar.

Stickat med stickor nr 7.
Mormorsruta virkad med virknål nr 6
Den här blev jag inte så nöjd med så den valde jag genast bort.
Virkat med fm och virknål nr 6


Jag gillade både den stickade och den virkade kvalitén, men eftersom jag hellre virkar än stickar valde jag ändå virkningen. Ränderna har jag fått hjälp med av den här sidan.

Fortsättning följer...

11 kommentarer:

jojohanna sa...

Åh, jag tovade merinoull, i maskin ,och sydde sedan ett fodral till min syster förra julen. Det blev kanske lite för tunt så jag ser med spänning fram mot att se ditt färdiga resultat, då kanske det kan bli en ny julklapp nämligen =)

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Spännande att se hur det blir tillslut! Fina färger har du valt :)

moonroose sa...

Oj, här var det kreativitet, kul med stickning och virkning, lägger mig som följare....kanske kan jag få en del tips och inspiration av din härliga blogg.
Kram Yvonne

Evas Passion sa...

Det kommer nog bli jattefint!!!!Spannande att se nar det ar klart!
Eva

Malin sa...

Hej! Jag har mejlat dig angående den bedårande lilla uggla du tidigare gjort. Vill även tacka för en härlig och inspirerande blogg! Höstiga hälsningar Malin

Fröken Musse sa...

Vilken bra idé! Det ska bli spännande att se resultatet.Underbara färger du har valt, det måste ju bli snyggaste fodralet någonsin ;-)

Karin sa...

Härligt med virkat! Har du sett senaste numret av Hemmets Journal? Där är virkmönster till ett cykelsadelskydd./ Karin

Jullan sa...

Det kommer bli kanonsnyggt! Lycka till!!
Kram från oss alla:)

Jullan sa...

Hej igen!
Nagellacket som jag målat ögonen med kommer från Lindex (pyttesmå flaskor, brukar stå vid kassan). Finns även att köpa på Maxi! Finns i ALLA färger! Superkul tycker barnen att måla med! En tå i varje färg var väldigt populärt ett tag.

Anonym sa...

lart mycket

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin