tisdag 19 maj 2009

Tjeckienresa

Nu är jag tillbaka!!
Jag har varit en hel vecka på resa med jobbet till Tjeckien. Min skola är med i ett EU-projekt som handlar om hållbar utveckling. Skolor från 6 olika länder deltar i projektet och turen för träff hade nu kommit till Krnov i Tjeckien (se pilen på kartan). Vi reste tre lärare och fyra elever, vi lärare bodde på hotell och eleverna bodde hemma hos tjeckiska familjer. Veckan var fantastisk men också väldigt jobbig med fullspäckat schema från tidig morgon till sen kväll. Vi fick knyta många nya kontakter och har med oss massor med inspiration och nya idéer hem. Det som visades upp från de andra skolorna var inte så mycket textilslöjd (förutom en del jättefina natursmycken) eftersom de tyvärr inte har så mycket slöjd i skolan ute i Europa. Det resulterade då förstås i många uppmuntrande och imponerade kommentarer om mina elevers arbete på temat återbruk, där de har sytt nytt av gammalt.
Veckan avslutades med en dags strosande i Prag, vilket verkligen var en upplevelse. En helt underbart vacker stad, även om de 28 graderna påverkade omdömet något!

Det enda direkt textila arbetet jag såg på den tjeckiska skolan var detta fantastiska tält som var en 18-årig barnskötarstudents examensarbete. Figurerna är kända från ett Tjeckiskt barnprogram.


Jag spenderade en del av veckan på att spana efter garner, tyger och textilt hantverk i butiker. Garner och tyger var det inte så mycket av men på marknaden i Prag hittade jag lite virkade saker. Äggen tyckte jag var ganska trevliga, fast nu är det ju ett tag kvar till påsk.

2 kommentarer:

Viktoria- ♥ s t j e r n f a l l ♥ sa...

Välkommen tillbaka! Är det därför det varit lite tyst här i bloggen :) Vilken upplevelse att få åka till ett annat land sådär, spännande att se hur folk har det i andra länder!

Pixi sa...

Oj vilka arbeten!! Gillade särskilt ugglan !Välkommen hem igen !=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin